taurusLogo
pozadina

O nama

Mikrokreditno društvo Taurus osnovano je 2017. godine. Izgradnja čvrstih i trajnih veza sa klijentima ključ je našeg uspjeha. Mi smo organizacija otvorenih vrata. Razvojem tehnologija osiguravamo potpunu dostupnost i brzinu poslovanja. Cilj nam je da primjenjujemo najbolje međunarodne prakse u svim aspektima našeg poslovanja, te da uvrstimo u naš rad visokokvalitetna znanja i vještine i sveobuhvatno razumijevanje potreba naših klijenata i lokalnih tržišta.

strelica

Vizija i misija

Stremimo ka tome da postanemo jedno od vodećih mikrokreditnih društava u Republici Srpskoj. Odlučni smo u tome da pružimo finansijske usluge našim klijentima bazirane na maksimiziranju zadovoljstva svakog klijenta pojedinačno.

Naša misija je da stvorimo univerzalno, moderno i fleksibilno mikrokreditno društvo koje kroz individualan pristup svakom klijentu, vrhunsku uslugu i proizvode prilagođene njihovim potrebama, stvara novu vrijednost za naše klijente. Želimo da doprinesemo rastu društva i prosperitetu naše zajednice u kojoj živimo i poslujemo putem veće dostupnosti naših usluga.


strelica

Ciljevi i zadaci

strelica

Pravni status

Mikrokreditno društvo Taurus registrovano je za djelatnost mikrokreditiranja, sa ciljem poboljšanja materijalnog položaja korisnika mikrokredita, povećanja zaposlenosti i pružanja podrške razvoju preduzetništva.

Mikrokreditno društvo Taurus je pravno lice sa pravima, obavezama i odgovornostima utvrđenim Zakonom o privrednim društvima, Zakonom o mikrokreditnim organizacijama, propisima Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Ugovorom o osnivanju i Statutom Društva.

U skladu sa Uredbom o klasifikaciji djelatnosti Republike Srpske, Mikrokreditno društvo Taurus je registrovano za obavljanje sljedećih djelatnosti:

  1. odobrava mikrokredite kao osnovnu djelatnost,
  2. prima i daje poklone i donacije i pribavlja novčana sredstva i druge oblike imovine iz bilo kojeg zakonitog izvora,
  3. daje i uzima u zalog imovinu, uključujući mikrokredite, radi osiguranja pozajmica i
  4. kreditne konsultacije, poslovno savjetovanje i tehnička pomoć u cilju unapređenja kreditnih aktivnosti mikrokreditne organizacije i poslovnih aktivnosti korisnika mikrokredita.

strelica

Vrijednosti društva

Snažna usmjerenost na klijenta

Izgradnja čvrstih i trajnih veza sa klijentima ključ je našeg uspjeha. Cilj nam je da u potpunosti razumijemo njihove potrebe i u skladu sa istim izvršimo optimizaciju naših proizvoda i procedura.

Kvalitet u radu

Cilj nam je da primijenjujemo najbolje međunarodne prakse u svim aspektima našeg poslovanja, te da uvrstimo u naš rad visokokvalitetna znanja i vještine i sveobuhvatno razumijevanje potreba naših klijenata i lokalnih tržišta.

Otvorenost

Lični i ljubazni pristup klijentu, uz jasnu komunikaciju o tome koji su proizvodi najbolji za svakog klijenta, osiguravaju ne samo otvorenost, već i povjerenje. Učestvujemo u privrednom i društvenom životu lokalnih zajednica i zajedno stvaramo otvoreni dijalog.

Dostupnost

Mi smo organizacija otvorenih vrata. Gajimo jednostavnu komunikaciju i razgovor svih radnika na svim nivoima. Naš menadžment je brzo i jednostavno dostupan što nam olakšava poslovanje. Naši klijenti mogu svoje poslove rješavati na mjestu i na način koji im najbolje odgovara. Razvojem tehnologija osiguravamo potpunu dostupnost. Dio smo zajednice i učestvujemo u njenom životu. Naša su vrata otvorena.

Kako?

Kako do kredita?
Kreditni proizvodi

Kreditni proizvodi
Posaljite upit

Pošaljite upit
Zahtjev za kredit

Zahtjev za kredit
Kreditni kalkulator

Kreditni kalkulator